2012. október 28., vasárnap

Töklámpás

Ebben a csúnya, szeles időben senkinek sincs kedve kimozdulni a jó meleg lakásból. Még szerencse, hogy bent is akad elfoglaltság, hiszen itt az ideje, hogy elkészítsük a saját Töklámpásunkat!





Egy szép tök, éles kés, és kreatív csapat feltétlenül szükséges a nagy hadművelethez. Mivel a tök kifaragása veszélyes művelet, a gyerkőcökre inkább a tervezést bízzuk! Kérjük meg őket, hogy ceruzával rajzolják meg a kalapját (ahol majd levágjuk a tök tetejét, hogy a belsejét ki tudjuk faragni), a szemeit, száját, esetleg a fogait.




Ezután vágjuk le a kalapot, és a magok kikaparását még nyugodtan rábízhatjuk az aprónépre. Ha vastag húsú tököt sikerült vennünk, vájjuk ki, az eltávolított tökhúsból menet közben gyorsan főzzünk melengető sütőtök-krémlevest.


A szemek, orr, száj kifaragása egy kissé nehéz feladat. Könnyen előfordulhat, hogy Apa precizitására, és erős csuklójára lesz szükségünk hozzá.

Teamécsessel gyújthatunk világot benne!


Egy jó tanács, hogy mikor a gyerekek elmentek aludni, vagy óvodába-iskolába, töklámpásunkat tegyük hűvös helyre, hogy tovább élvezhessük melengető pislákolását.

Jó munkát kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése