2012. december 5., szerda

Karácsonykor a közösségért


A Buborékban az idén a fővárosi csecsemőotthonoknak gyűjtünk, így próbáljuk könnyebbé tenni az ott lakók mindennapjait.


A Fővárosi Önkormányzat Csecsemőket, Kisgyerekeket és Fogyatékosokat Befogadó Gyermekotthonai, Budapest területén 9 telephelyen fogadják be, és gondozzák a gyerekeket újszülött kortól általában 3 éves korig. Az otthonok figyelemmel vannak a testvérek szoros lelki kapcsolatára, így testvérkapcsolat esetén iskolakezdésig maradhatnak eben az intézményben.
Fogyatékkal élő gyermekek ellátására három éves kor után is mód van.
A csecsemőotthonban helyet teremtenek a fiatalkorú anyák gyermekükkel való együttes elhelyezésére is.


Az intézeti nevelés során a legnagyobb hangsúlyt a kicsik családba illesztésére fektetik. Amennyiben vérszerinti családba való visszahelyezésre nincs lehetőség, örökbefogadó, vagy nevelő családot keresnek a legjobb körülmények biztosítása érdekében.

A testvérekkel, családdal való kapcsolattartás fontos célja az intézetnek. Emellett a gyerekek egészséges nevelésére, korai fejlesztésére is gondot fordítanak.

A nehéz kezdet ellenére, ezeknek a gyermekeknek is a szeretet, a biztonság, a kötődés jelenti az életet. Mi a családi kötelékeket ugyan nem helyettesíthetjük, de segíthetünk a mindennapok könnyebbé, boldogabbá tételében, a fejlesztő foglalkozások (eszközökkel való) eredményesebbé tételében!


Amennyiben módotokban áll, támogassátok a Fővárosi Önkormányzat Csecsemőket, Kisgyerekeket és Fogyatékosokat Befogadó Gyermekotthonait adományaitokkal!

A Buborékban december 10. és 21. között várjuk a felajánlásaitokat! A gyűjtéssel kapcsolatban érdeklődhettek a Bubi e-mail címén, vagy FB oldalunkon!

Segítségeteket előre is köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése