2012. március 6., kedd

Varázslatos sütik



Ha nem csak a finom íz, hanem az elkészítés is szempont egy sütemény kiválasztásánál, akkor nekem a muffin a kedvencem. A massza elkészítése még a hozzám hasonlóan nem konyhatündér anyukáknak sem okoz gondot. Könnyen és jól variálható. Hamar megsül, és a lényeg a sütőből való kikerülés után kezdődik!
A gyerekek nem csak enni, de díszíteni is imádják.



Nem állhatom meg, hogy megjegyezzem, milyen sok területet fejleszt egy egyszerű dekoráció, de igyekszem csak felsorolás szerűen "szakmázni". Tehát: fejlődik a szépérzék, szem-kéz koordináció, csipeszelés, lateralizáció, mennyiségállandóság, figyelem, stb.
Ennél azonban sokkal fontosabb a közös időtöltés, amikor a gyerekek érzik, hogy komoly feladatot kaptak, rájuk bízott anya egy fontos munkát, aminek a gyümölcsét büszkén lehet mutogatni, és a dicséretet be lehet érte zsebelni.
Nálunk a csokis-narancsos és a vaníliás "tündértorták" a kedvencek, amiket sütés után általában cukormázzal, vagy csokis krémmel vonunk be. A cukormáz színezése önmagában nagy öröm, és ezek után kerül elő a sok-sok díszítő kellék, mint: tortadara, smarties, gumicukor, gyümölcs, dió, mandula, marcipánmasszából saját kezűen készített pöttyök, stb.




Most már nyakunkon a Húsvét, készülnek a dekoráció elemei, minden család tervezi a programot. Búcsúzóul egy húsvéti muffin ötlet kedvcsinálónak:

Szép napot, és délutáni programnak sok-sok édességet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése