2012. május 20., vasárnap

Nyári táborok a Bubiban!


2011-ben sok szép pillanatot éltünk át a gyerekekkel. A fejlesztő táborokban sokat ügyesedtek, és persze rengeteget mókáztak a lurkók. 2012-re próbáltuk újra gondolni a lehetőségeinket, igyekeztünk figyelembe venni, hogy Ti mi iránt érdeklődtetek, és végül összeállt a nyári program!


Idén nyolc különböző  nyári táborba várjuk szeretettel a már járni tudótól 8 éves korig a gyermekeket! A faliújságon már megtalálhatjátok a tábori íveket, valamint részletes napirendet, és egyéb szervezési információkat kérhettek a Bubiban.

Gyermekfelügyeletes tábor     Június 25 – 29., valamint Augusztus 6-10.

Ebben a két hétben Napközis táborainkra várjuk a gyerekeket és minicsoportot is indítunk a legkisebbeknek. Várunk mindenkit, aki már stabilan tud önállóan járni.
Első gyermekfelügyeletes táborunkat a MAI MODERN MESÉK köré, másodikat a NÉPEK MESÉI témakörében szervezzük.


LOGOPÉDIAI FEJLESZTŐ TÁBOR     Július 2 – 6.

A hét témája az ŰRUTAZÁS A SZIVÁRVÁNYON TÚLRA.
A beszédészlelési, és beszédmegértési nehézségekkel küzdő gyermekek intenzív fejlesztés formájában sajátíthatják el a különböző technikákat.
A másik csoportba a nyelvi, valamint artikulációs problémákkal rendelkező lurkókat várjuk. Szókincsbővítés, nyelvi fejlesztés, ajak-, és nyelvgyakorlatok, valamint a hallási figyelem ügyesítése kapnak nagy hangsúlyt.






MOZGÁSFEJLESZTŐ TÁBOR  Július 9 – 13.
Mozgásfejlesztő táborunk fő témája a CIRKUSZ lesz. Csoportos TSMT, labdaterápiás, valamint tartásjavító foglalkozásokkal várjuk a gyerekeket. Délutánonként a nagyobbakkal kalandos mozgásos programokon veszünk részt: különleges játszótér, kalandpark, kötélpályás játszótér...



FINOMMOTOROS / GRAFOMOTOROS  TÁBOR Július 16 – 20.

Táborunk tematikáját a NÉPI KÉZMŰVES TECHNIKÁK és a népi játékok köré szervezzük. Az iskolába készülők számára grafomotoros fejlesztést biztosítunk, ahol gyakoroljuk az írás elsajátításához szükséges képességeket, az író mozgást, betűelemeket, vonalközben való tájékozódást, valamint megerősítjük a ceruzafogást, és a helyes testtartást.
A másik csoportban a finommotoros fejlesztés keretein belül a vizuális differenciálás, szem-kéz koordináció, a kéz izmainak megerősítése, a helyes ceruzafogás kialakítása történik.




BuborékTalány, KOMPLEX ISKOLAELŐKÉSZÍTŐ TÁBOR    Július 23 – 27.


A BUBORÉKTALÁNY egy természettudományos alapokon nyugvó kísérletezős fejlesztő tábor, ahol a gyermekek gondolkodási műveleteit, problémamegoldó készségüket, ok-okozat felismerését, megfogalmazását, logikus gondolkodást, valamint matematikai készségeiket ügyesítjük.
Párhuzamosan BUBORÉKVARÁZS táborunkba a kisebb gyerkőcöket várjuk, ahol az egyszerűbb kísérletek mellett az alkotásnak jut nagyobb szerep.

FIGYELEMFEJLESZTŐ TÁBOR          Július 30 – Augusztus 3.

Figyelemfejlesztő táborunkon nagyon változatos, és játékos módon fejlesztjük a hallási-, a vizuális-, és a mozgásos figyelmet, emlékezetet, sorrendiséget.
Várunk minden 5-7 éves (középsős, nagycsoportos, és első osztályos) lurkót!


ISKOLÁS LESZEK!           Augusztus 13 – 17.

Hogy megkönnyítsük az óvoda-iskola átmenetet ismerős környezetben egy „iskolást játszó” tábort szervezünk. A gyerekek megtapasztalhatják, hogy 45 percen keresztül figyelni kell, hogy az órarendben meghatározottak szerint követik egymást a tanórák. A matematika, anyanyelv, természetismeret, torna keretein belül megismerkedünk az általános iskolában használatos eszközökkel, az alapvető készségekkel, feladattípusokkal.


Délutánonként „nagyos” programokat szervezünk, mint könyvtárlátogatás, múzeum, különleges játszótér, Csodák Palotája, és az utolsó napra meglepetés!






Az év végi felmérések után szívesen segítünk kiválasztani a legideálisabb tábort, bár a cél mégis a szabadidő hasznos és főleg KELLEMES eltöltése! Minden gyerkőcöt várunk szeretettel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése