2012. november 16., péntek

Madáretető

Szerencsére még nincs fogcsikorgató hideg odakinn, de jó, ha emlékeztetjük magunkat, hogy november második felébe léptünk. Az áruházak segítenek, nehogy elfelejtkezzünk a karácsonyi bevásárlásról, de a körülöttünk élő kismadarak is megérdemlik, hogy gondoljunk rájuk.


Ráadásul gyerekekkel madáretetőt készíteni igazán jó móka, nem beszélve a környezettudatos nevelésről!

Ma két ötletet szeretnénk veletek megosztani a madáretetők elkészítéséhez.

Az első kicsivel több munkát igényel, és nem lakatja jól a madárkákat, de eltehetjük emlékbe, vagy díszítheti a szobát. Nem kell hozzá más, mint egy rajzlap, barna papír, és valamilyen magocskák (szezámmag, búza, szotyi, mák), vagy, ha ez épp nincs otthon, sárga krepp-papírból sodorhatnak is a gyerkőcök apró eledeleket!


A második variáció az erkélyünk, vagy a ház előtti fák dísze lehet. Az esetleg otthon kissé megpuhult almákba beleszurkálunk sok-sok napraforgómagot, és akasztóval látjuk el az elemózsiát. Amellett, hogy a gyerekek ujjait, szem-kéz koordinációját fejleszti, még finom csemege is. Csinos masnival díszítve pedig igazi ékesség!



Felelős madáretetőként azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy ha egyszer etetőt tettünk ki, madaraink legközelebb is számítanak majd az elemózsiára.

Jó szórakozást kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése