2012. november 12., hétfő

Otthoni fejlesztés hatékonyan?

Erre a kérdésre nem egyértelmű a válasz, de, ha megtaláljuk a megfelelő terápiát, valóban hatékonyan szállhatunk ringbe a tanulási nehézségek ellen! A 2-8. évfolyamon tanuló gyerkőcöket nevelő családok különösen figyeljenek!


Sok családnak okoz nehézséget a mai világban megoldani, hogy gyermeküket heti rendszerességgel fejlesztő foglalkozásokra hordják. Ma egy olyan terápiát szeretnék bemutatni, mely megoldást jelenthet a földrajzi, vagy anyagi körülmények miatt a fejlesztések általános menetéből kiszorulók számára is. Nem másról van szó, mint a Sindelar (Sindelar-Zsoldos) terápiáról.

Egy pszichológus, Brigitte Sindelar dolgozta ki ezt a komplex fejlesztő módszert, mely az ismeretszerzés és a tanulás alapfunkcióit, a figyelmet, emlékezetet, sorrendiséget, tájékozódást, valamint az észlelési területek összekapcsolását is fejleszti mind auditív, mind vizuális területen.


A program a megfelelően működő területekre alapoz, melynek meghatározásához a részletes, nagyon pontos vizsgálóeljárás felvételére van szükség.


Ezt követően a pedagógus összeállítja a programot, melynek részletesen elmagyarázott feladatait a családok egy hónapig otthon gyakorolják. A Sindelar-terápia napi gyakorlást ír elő, mely naponta legfeljebb 10 percet vesz igénybe. A tréning 3 hónap után meghozza első eredményeit.
A változatos feladatok, melyek gyakorlása naponta nagyon rövid ideig tart, nem fárasztják ki a gyerekeket, nem jelentenek már-már teljesíthetetlen feladatot a családnak, a napirendhez könnyen illeszkednek.

A vizsgálatról, és a Sindelar tréningről érdeklődjetek a Buborékban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése