2012. február 3., péntek

Jeges élmények a meleg szobában!

Az egész országot a várható hidegrekord izgatja. A jó meleg lakásból nézve viszont engem a „Végre itt az igazi tél, és persze a HÓ!!!” életérzés kerített hatalmába. Már alig várom, hogy lehessen hógolyózni, szánkózni, korizni pl.: a Velencei tavon, vagy csak sétálni egy havas erdőben! 
Amennyiben mégis igaza lenne a meteorológusoknak, és a farkasordító hideghez sarki szél társulna, akkor sem kell unatkoznunk, készítsünk jegesmedvét!


Nagyon kevés alapanyagra lesz szükségünk, nem túl sok időt vesz igénybe, de nagyon jó mókának ígérkezik! A legkisebbek is el tudják készíteni, de az ügyesen rajzolók ki is díszíthetik kedvük szerint. Az ujjfesték egy nagyon hasznos találmány. Amellett, hogy könnyű vele az alkotás, a gyermekek taktilis (tapintásos) érzékelését, testsémáját is fejleszthetjük vele.

Alapanyag:
-         lap, lehetőleg színes,
-         fehér ujjfesték,
-         fehér zsírkréta, fehér/fekete/barna/sötétkék ceruza,

Leírás:
-         A gyermek ujjait egy szivacs segítségével bekenjük ujjfestékkel, miközben ujjsoroló mondókákat mondunk.
-         Hüvelykujjból lesz a mackó feje, a többi négyből pedig a lábai. Ennek megfelelően nyomja a gyermek a kezét a lapra.

-         Száradás után megrajzoljuk a mackó fejét, karakterjegyeit.

-         Díszítheti a lurkó a lapot hópihékkel, igluval, fenyőkkel, szánkózó gyerekekkel.


Amennyiben az általunk elkészített Jegesmedve ötletdömpinget indít el, szívesen fogadjuk az otthon elkészített sokféle mackóról (pl.: különböző méretű muffin papírból; pattogatott kukoricából; papírtányérból, papírpohárból, vattapamacsokból, tojástartóból,….stb.) a képeket! Kedden a Bubiban, elkészítjük a közönség kedvencét!

Jó szórakozást, és jó hétvégét kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése